Recept za Joto



Sestavine:
1 kg fižola, 1 kg krompirja, 1 kg zelja, ščepec moke, sol, česen, poper, olivno olje, koščki pršuta.

Priprava jedi:
Krompir v kosih in zelje se kuhata vsak posebej, fižol (se prej pusti namakati 1 dan v kozici) isto.

Nato naredimo preliv. Na olju podušimo malo moke, 2 stroka česnja in malo popra s koščki pršuta. Ko je podušeno, vmešamo kuhan krompir v koščkih, kuhano zelje in kuhan fižol. Dolijemo vodo do vrha posode in kuhamo še približno 2 uri.
Po končanem kuhanju jo lahko damo na krožnike in pustimo da jota zadiši po prostoru, kar povzroči večji apetit.

Pri Grči pa vabijo: Sad trdega dela naših rok, z ljubeznijo negovanih trt, s spoštovanjem obdelovanih, s potrpežljivostjo pridelan- naj Vam veselje pričara naš domači teran!